Kako postati bolja ličnost?

Svako od nas se bori da bude što bolja ličnost, da se pokažemo u najboljem svetlu, ali samo neki od nas to rade na pravi način. Većina misli: Ma ja sam savršen, šta mi fali? Treba da shvatimo da konstantno moramo raditi na sebi. Niko nije savršen.

Pokušajte da budete tolerantniji, ljubazniji, da nemate predrasude, pomažite drugima. Često možemo čuti: Zašto ja njemu da pomažem neće ni on meni pomoći ili nije mi pomogao? Vi se trudite da budete bolji, a pustite druge. Dobro se dobrim uvek vraća.
Ljubaznost je ključna. Često imamo običaj da odemo negde i dobijemo neki drzak odgovor, i naravno nećemo se osetiti prijatno. Zato sledeći put kad ste ljuti ne odgovarajte drsko, setite se kako bi se vi osećali da vam neko odgovori na takav način.
Sa predrasudama se susrećemo svaki dan. Ljudi imaju običaj da pričaju o nekim ljudaima u negativnom kontekstu jer su tako čuli od drugih. Ne možemo pričati o nekome na takav način a nismo ga ni upoznali.

Želela bih samo da vam kažem da kod Lee Stanković na profilu imate izuzetno dobar video o ljubaznosti i predrasudama, tako da vam preporučujem da pogledate.

I za kraj, nastavite da se trudite, da gradite svoju ličnost. Nesmete stati, jer čovek nije savršen i stalno nešto mora da se uči, dorađuje... Budite uporni.
Možda je nekima ovo glup post i misle: O čemu sada ova piše?, ali verujte mi jako je bitno da postanete što bolji ljudi. 

Коментари